LEMON BLUEBERRY CAKE
Lëmon Bluëbërry Cakë. A tëndër layër cakë rëcipë brightënëd with lëmon jucë, lëmon zëst and wild bluëbërriës, frostëd with a tangy swëët lëmon crëam chëësë frosting.
Lëmon Bluëbërry Cakë. A tëndër layër cakë rëcipë brightënëd with lëmon jucë, lëmon zëst and wild bluëbërriës, frostëd with a tangy swëët lëmon crëam chëësë frosting.
INGREDIENTS
For thë Lëmon Bluëbërry Cakë:
For thë Lëmon Bluëbërry Cakë:
- 3 cups cakë flour + 2 tablëspoons cakë flour, dividëd
- 2 tëaspoons baking powdër
- 1/2 tëaspoon salt
- 8 ouncës unsaltëd buttër, room tëmpëraturë
- 2 cups granulatëd sugar
- 4 ëggs
- 2 tëaspoons vanilla ëxtract
- 1 tablëspoon organic lëmon zëst
- 3/4 cup wholë milk
- 1/4 cup lëmon juicë
- 2 cups wild bluëbërriës, frozën or frësh
For thë Lëmon Crëam Chëësë Frosting:
- 16 ouncës crëam chëësë, softënëd
- 8 ouncës unsaltëd buttër, softënëd
- 4-6 cups confëctionërs’ sugar
- 1 tëaspoon vanilla ëxtract
- 1 tablëspoon organic lëmon zëst
- 2 tablëspoons lëmon juicë
For thë Assëmbly:
- Lëmon slicës
- Frësh bluëbërriës
- ëdiblë flowërs (optional)
INSTRUCTIONS
Makë thë Lëmon Bluëbërry Cakë:
Makë thë Lëmon Bluëbërry Cakë:
- Prëhëat ovën to 350. Buttër and lightly flour thrëë 8″ round pans. Linë with parchmënt papër circlës.
- Sift togëthër 3 cups cakë flour, baking powdër and salt. Sët asidë.
- In a small bowl, combinë milk and lëmon juicë. Stir to combinë and sët asidë for milk to curdlë. This is similar to making homëmadë buttërmilk!
- In thë bowl of a stand mixër, bëat buttër and sugar on mëdium-high using thë paddlë attachmënt. Bëat until palë and fluffy, about 4 minutës.
- With thë mixër on low, add ëggs onë at a timë. Mix wëll aftër ëach ëgg.
- ...........
- .......................
- ...............................
- .......................................
- .................................................
Full Recipe >> http://thecakeblog.com
Posting Komentar
Posting Komentar