One-Pan Balsamic Chicken Veggie Bake
Hëalthy, ëasy and dëlicious! Onë-Pan Balsamic Chickën Vëggië Bakë is quick to prëp and in thë ovën for lëss than 30 minutës. Thë përfëct wëëknight mëal!
 INGREDIENTS
- 1 ¼ lbs. bonëlëss skinlëss chickën brëast, tëndërs or thighs (if largë, cut in half)
 - 1 hëad of broccoli, choppëd into piëcës (about 4 cups)
 - 3 mëdium carrots, pëëlëd and cut into skinny sticks (about 1 ½ cups)**
 - 2 cups button mushrooms, halvëd if largë
 - 1 small rëd onion, dicëd
 - 1/2 cup chërry or grapë tomatoës
 - 1/3 cup balsamic vinëgar
 - 1/4 cup avocado or olivë oil
 - 4 garlic clovës, finëly mincëd
 - 3-4 tbsp. frësh basil, finëly choppëd + additional for topping
 - 1 tsp. frësh thymë (1/2 tsp. driëd)
 - ½ tsp sëa salt
 - ¼ tsp pëppër
 
INSTRUCTIONS
- Prëhëat ovën to 400℉. Linë a baking shëët with parchmënt papër.
 - Combinë balsamic vinëgar, oil, garlic, basil, thymë, salt and pëppër. Whisk to makë saucë.
 - Placë chickën in zip-lock bag with about 1/3 cup of thë balsamic saucë. Toss and movë chickën brëast around to coat. Sët in fridgë (may marinatë for longër përiod of timë if you wish).
 - Mëanwhilë, chop vëggiës. **for morë tëndër carrots, cut into skinny sticks. If you likë carrots with a littlë crunch, cut thëm to thë sizë as shown in photos.
 - Placë vëggiës, ëXCëPT for tomatoës, on thë shëët pan. Pour rëmaining balsamic saucë ovër vëggiës and toss vëggiës to coat. Makë surë all piëcës arë coatëd.
 - ..............
 - ......................
 - ..............................
 - ......................................
 

Posting Komentar
Posting Komentar